новини

Помощ за учениците от Украйна в Русенско

До края на септември кампанията ще подпомогне още 100 социално слаби момичета и момчета, на които „Каритас“ предоставя социални услуги.

Прочети
logos logo

Помощ за учениците от Украйна в Русенско

50 деца на украински бежанци, които са се установили в Русе и региона, ще могат да получат училищни пособия. Благотворителната кампания „Училищен звънец с Каритас“ е на русенската хуманитарна организация и в нея се включиха десетки дарители. В Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“ 3 в Русе пристигнаха красиви ученически раници, тетрадки, блокчета за рисуване, многоцветни моливи, бои и четки – изобщо, все необходими за училище скъпоценности. Няколко украински семейства вече зарадваха децата си с нови ученически раници, оборудвани с всичко необходимо за училище. До края на септември кампанията ще подпомогне още 100 социално слаби момичета и момчета, на които „Каритас“ предоставя социални услуги.

„Тези скъпоценни училищни пособия ни бяха предоставени от дарители от цялата страна. Надяваме се да продължи тази кампания до края на месеца, защото децата имат нужда от тази подкрепа. Те са изключително скромни, те вземат само това, което на тях ще им потрябва в училище и винаги се грижат да има и за някой друг, да има и за други, които имат нужда“, каза още Цвета Ненова, координатор на кампанията.

Хуманитарната католическа организация продължава да подкрепя украинските бежанци, като им осигурява жилища, работа и здравни услуги. Те са част от 150-те деца в училищна възраст, за които Каритас Русе се грижи. Една трета от тях са деца на украински граждани, намерили убежище от войната в района на Русе. Останалите са потребители на социалните услуги, управлявани от Каритас в района на градовете Русе и Белене.

Отзивчивите дарители се свързват с Каритас Русе и през благотворителната мисия, публикувана на платформата TimeHeroes. Те изпращат предметните дарения за собствена сметка направо в Хуманитарния център. Често слагат и по някое лакомство за енергиен заряд.

Ученическите пособия са изключително търсени и веднага намират новите си получатели, бързо свършват, затова има нужда от още подкрепа. Кампанията „Училищен звънец с Каритас“ продължава до края на месец септември. Приемат се парични дарения по банковата сметка на организацията, както и предметни дарения, подходящи за ученици: раници, нови учебни пособия и принадлежности, от които има нужда всяко дете на училище.

„Училищен звънец с Каритас Русе“ разчита на всеки жест на благотворителност на хората с добри сърца – защото всички сме били ученици. Напред, науката е слънце! Можете да направите вашите дарения по банкова сметка:

Първа Инвестиционна Банка

BIC: FINVBGSF

IBAN:  BG45FINV91501017334928

Предметни дарения се приемат в Хуманитарния център на РКО Каритас на ул. „Богдан войвода“ 3 в Русе.

Може да помогнете и през мисията в платформата TimeHeroes.


Проектът ACF 935 „Обединени сили за развитие на общността“ се изпълнява с финансовата подкрепа в размер на 18 007 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основна цел на проекта „Обединени сили за развитие на общността“ е изграждане на партньорство между НПО, институции и медии за подкрепа на най- уязвимите групи.